СУГС „Владо Тасевски“

Биди учен, биди стручен

СУГС „Владо Тасевски“ - Скопје
Завршни сметки за 2018 година PDF Печати Е-пошта

Завршни сметки


Во согласност со член 3 од Законот за изменување и дополнување за законот за сметководство


за буџетите и буџетските корисници службен весник бр.170 од 27.11.2017година ги објавуваме завршните сметки за 2018година.

 

Биланс на состојба 1

Биланс на состојба 2

Биланс на состојба 3

Биланс на состојба 4

Приходи и расходи 1

Приходи и расходи 2

Приходи и расходи 3

 
Рок на пријавување на испити PDF Печати Е-пошта

ИЗВЕСТУВАЊЕ

 

ИСПИТИТЕ ЗА СЛЕДНАТА ИСПИТНА СЕСИЈА

ЗА ВОНРЕДНИТЕ УЧЕНИЦИ

МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВАТ ДО

11 МАРТ 2019год.(ПОНЕДЕЛНИК)

 

Неточно, нечитко, делумно потполнети и

пријави без соодветна уплатница за испит

нема да се примаат.

 
Известување за сесија за вонредни PDF Печати Е-пошта

ИЗВЕСТУВАЊЕ

 

СЛЕДНАТА ИСПИТНА СЕСИЈА

ЗА ВОНРЕДНИТЕ УЧЕНИЦИ

ЌЕ СЕ ОДРЖИ ОД

29 МАРТ 2019год.(ПЕТОК),

СО ПОЧЕТОК ВО 11и30ч.

 
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ВОНРЕДНИ УЧЕНИЦИ PDF Печати Е-пошта

 

Согласно новиот правилник за вонредни ученици, бројот на испитни сесии се зголемува и наместо една испитна сесија на два месеци, во иднина испитни сесии ке има секој месец освен во јули, септември и јануари.

Следната испитна сесија за вонредните ученици е закажана за 29 март 2019 година (петок). Испитите почнуваат во 11и30ч.

Испитите може да се пријават заклучно со 11 март 2019 година (понеделник). По завршување на овој рок пријави нема да се примаат. Неточно, нечитко, делумно потполнети и пријави без соодветна уплатница за испит нема да се примаат.

Вонредните ученици сите информации околу испитите ќе можат да ги најдат на огласната табла на училиштето и на www.sugsvladotasevski.edu.mk

Испитните комисии за секоја сесија за секој кандидат ке бидат објавени на огласната табла и на интернет страницата на училиштето, една недела пред започнувањето на испитите, согласно правилникот за вонредни ученици, за евентуални консултации на учениците со менторите.

 
„ЕУ за ТЕБЕ“ PDF Печати Е-пошта

Нашето училиште беше дел од доделувањето благодарници од евроамбасадорот Самуел Жбогар на учениците и директорите од неколку скопски средни училишта кои учествуваа во новогодишната програма на „ЕУ за ТЕБЕ“ во Винтерленд.


 
Учениците од СУГС,,Владо Тасевски” од Скопје наградени со 3Д принтер PDF Печати Е-пошта

По повод одржувањето на работилниците за 3Д моделирање, анимација и 3Д принтање, кои беа одржани за време на викендите во изминатата учебна година, како и одржаниот меѓу-училишен натпреваручениците од СУГС,,Владо Тасевски” од Скопје беа наградени со 3Д принтер.

Претходно одржаните едукативни 3Д работилници беа наменети за средношколците од Република Македонија, а истите имаа за цел подигнување на нивото на нивната едукација и знаење во областа на ИТ технологиите, поточно развој на анимацијата, 3Д дизајнот како и потребните алатки за креирање на видео игра.

Здружението на граѓани АИНОВУМ Скопје, како главен организатор и реализатор на овие работилници, во соработка со Град Скопје, како и со најбрзо растечката академија во Македонија М3ДС која е специјализирана за 3Д, а истата е меѓународно лиценцирана, ги едуцираа учениците во програмата , наменета за 3Д моделирање.

Повеќе...
 


Страница 1 од 27
Банер
loader

Моментално посетители

Има 4 гости присутни

You are here  :
Joomla extensions by Siteground Hosting