СУГС „Владо Тасевски“

Биди учен, биди стручен

СУГС „Владо Тасевски“ - Скопје
Училишни натпревари по Математика PDF Печати Е-пошта

Една од многуте активности за одбележување на патрониот празник на училиштето се и одржување на натпревари  на учениците по некои наставни предмети. Членовите на активот по математика и учениците, во рамките на овие активности организираше училишен натпревар по математика за учениците од сите струки и години. Се натпреваруваа 56 ученици, 33 ученици кои следат настава на македонски наставен јазик и 23 ученици кои следат настава на албански наставен јазик. 18 ученици од прва година, 10 ученици од втора година, 22 ученикa од трета година и 6 ученици од четврта година .

На натпреваратот, учениците ги постигнаа следниве резултати:

Претседател на актив:  Снежана Божиновска

 


Страница 27 од 27
Банер
loader

Моментално посетители

Има 13 гости присутни

You are here  :
Joomla extensions by Siteground Hosting